«Διορθώσεις» στο νομοθετικό πλαίσιο των δασικών χαρτών ετοιμάζεται να κάνει για άλλη μια φορά το υπουργείο Περιβάλλοντος, καθώς η εκ νέου ανάρτηση μετά την αναμόρφωσή τους βάσει της τελευταίας ρύθμισης, εξακολουθεί να …βγάζει σκελετούς από τις ντουλάπες. Σε επίπεδο χρονοδιαγράμματος των νέων αναρτήσεων, οι ημερομηνίες που έχουν τεθεί φαίνονται να τηρούνται και ο στόχος είναι στις αρχές Μαρτίου να έχει ολοκληρωθεί η ανάρτηση στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας.

Ωστόσο τα «αγκάθια» των ενστάσεων παραμονεύουν, καθώς η τελευταία εγκύκλιος που δίνει δυνατότητα υποβολής ενστάσεων μόνο στο αναθεωρημένο τμήμα του χάρτη και όχι στο σύνολό του δεν έχει προβληματίσει μόνο τους ιδιοκτήτες, αλλά και την ηγεσία του υπουργείου. Στην κατεύθυνση αυτή έχει ήδη συσταθεί ομάδα εργασίας εν είδει νομοπαρασκευαστικής επιτροπής με αντικείμενο την πρόταση νομοθετικών βελτιώσεων συμβατών με τις επιταγές του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) σε προβλήματα, που όπως λένε πηγές του υπουργείου, εκκρεμούν εδώ και 70 με 80 χρόνια, αλλά δε λύθηκαν ποτέ και επανέρχονται στην επιφάνεια.

«Αποφασίσαμε να δούμε κατάματα αυτά τα προβλήματα και από σήμερα κιόλας αναλαμβάνει δράση η νομοπαρασκευαστική επιτροπή, προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα με δύο τρόπους: και θεματικά και χωρικά», επισημαίνουν πηγές του υπουργείου. Η εν λόγω ομάδα μάλιστα, η οποία απαρτίζεται από νομικούς αλλά και υπαλλήλους της Δασικής Υπηρεσίας, θα εξετάσει και συγκεκριμένα τοπικά ζητήματα και κυρίως τα ιδιοκτησιακά που απασχολούν τους κατοίκους των Δωδεκανήσων και του Ιονίου, αλλά και προβλήματα των αγροτών στη Θεσσαλία, τη Μάνη και την Κρήτη, το μεγάλο θέμα των δασωμένων αγρών και των εκχερσωμένων και χορτολιβαδικών εκτάσεων.

Πηγή: www.ethnos.gr