F.A.Qs

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ & ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Σε εμάς θα βρείτε πλήρη ενημέρωση σε όλες τις απορίες σας.

ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ

Τι πρέπει να γνωρίζω για τις αντιρρήσεις κατά των Δασικών Χαρτών;

Για να ενημερωθείτε πλήρως σχετικά με τις αντιρρήσεις κατά του περιεχομένου των αναρτηθέντων Δασικών Χαρτών, τη διαδικασία υποβολής τους και τις συχνότερες ερωτήσεις & απαντήσεις πατήστε εδώ.

Αν δεν υποβάλλω αντίρρηση κατά των Δασικών Χαρτών τι θα γίνει;

Εάν δεν υποβάλλετε αντίρρηση αποδέχεστε τη δασική ή χορτολιβαδική μορφή που έχει αποδοθεί στην έκτασή σας μέσω του Δασικού Χάρτη. Ως εκ τούτου, δεν θα έχετε τη δυνατότητα να πουλήσετε ή να μεταβιβάσετε την ιδιοκτησία σας και σε περίπτωση ύπαρξης καλλιέργειας δεν θα μπορείτε να αιτηθείτε αγροτικής επιδότησης.

Πως μπορώ να εντοπίσω και να οριοθετήσω την ιδιοκτησία μου;

Στην περίπτωση που δεν διαθέτετε τοπογραφικό διάγραμμα με συντεταγμένες κατά ΕΓΣΑ ’87, μπορείτε να εντοπίσετε και να οριοθετήσετε την ιδιοκτησία σας με χρήση κάποιας δωρεάν εφαρμογής, όπως την υπηρεσία θέασης των ορθοφωτοχαρτών του Κτηματολογίου, ή την εφαρμογή Google Earth.

Πως μπορώ να εξυπηρετηθώ άμεσα;

Για να εξυπηρετηθείτε από εμάς άμεσα μπορείτε να κλείσετε ραντεβού μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας, που μπορείτε να βρείτε αποκλειστικά στον ιστότοπό μας. Αναλόγως του πακέτου που θα επιλέξετε, θα σας σταλούν οδηγίες για τα αρχεία που απαιτείται να μας αποστείλετε ηλεκτρονικά.

Μπορώ να υποβάλλω μόνος μου τις αντιρρήσεις κατά των Δασικών Χαρτών;

Ναι, μπορείτε να υποβάλλετε μόνοι σας τις αντιρρήσεις σας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του κτηματολογίου. Ωστόσο, σας προτείνουμε να συμβουλευτείτε ειδικούς επιστήμονες Φωτοερμηνευτές για τη σωστή τεκμηρίωση των αντιρρήσεών σας.

Πόσο κοστίζει η υποβολή αντίρρησης και η αίτηση διόρθωσης προδήλου σφάλματος;

Για το κόστος της υποβολής αντίρρησης και της αίτησης διόρθωσης προδήλου σφάλματος μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ.

ΦΩΤΟΕΡΜΗΝΕΙΕΣ

Τι είναι οι αεροφωτογραφίες;

Οι αεροφωτογραφίες αναφέρονται στη λήψη φωτογραφιών της επιφάνειας της γης από κάποιο ύψος και αποτελούν αναπόσπαστα εργαλεία και πολύτιμα δεδομένα για πλήθος επιστημονικών αντικειμένων και αναλύσεων, όπως η σύνταξη δασοπονικών χαρτών και η διαχείριση δασικών και λιβαδικών συστημάτων.

Τι είναι η τεχνική έκθεση Φωτοερμηνείας αεροφωτογραφιών;

Η μελέτη των αεροφωτογραφιών μέσω της στερεοσκοπικής παρατήρησής τους οδηγεί στη λήψη ευρημάτων, τα οποία προκύπτουν από την ανάλυση βασικών φωτοερμηνευτικών χαρακτηριστικών, όπως  ο φωτογραφικός τόνος του γκρι, η φωτογραφική υφή, το μέγεθος, το σχήμα των αντικειμένων κ.ά.. Η σύνθεση των φωτοερμηνευτικών αυτών ευρημάτων, η οπτικοποίησή τους μέσω ποιοτικών χαρτών και η σύνταξη του τεχνικού κειμένου, με ενσωμάτωση σε αυτό των σχετικών αποσπάσματων των χαρτών αεροφωτογραφιών που χρησιμοποιήθηκαν, συνιστούν την τεχνική έκθεση Φωτοερμηνείας.

 

Η σημαντική επιστημονική και ερευνητική μας εμπειρία εγγυάται την έγκυρη και επιστημονικώς ορθή σύνταξη των τεχνικών εκθέσεων Φωτοερμηνείας για τη στήριξη της υποθεσής σας.

Ποια είναι τα στάδια της τεχνικής έκθεσης Φωτοερμηνείας;

Για τα στάδια της τεχνικής έκθεσης Φωτοερμηνείας μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ.

Πόσο χρονικό διάστημα απαιτείται για την ολοκλήρωση της τεχνικής έκθεσης Φωτοερμηνείας;

Η στερεοσκοπική παρατήρηση, η σάρωση και η γεωαναφορά των αεροφωτογραφιών, καθώς και η κατάρτιση των χαρτών απαιτούν μια έως δύο ημέρες για την ολοκλήρωσή τους. Η συγγραφή της τεχνικής έκθεσης βάσει των αποτελεσμάτων της στερεοσκοπικής και μονοσκοπικής παρατήρησης των αεροφωτογραφιών και των ορθοφωτογραφιών και η στήριξη των αποτελεσμάτων αυτών βάσει της ισχύουσας Δασικής ή άλλης Νομοθεσίας, καθώς και η δημιουργία σχολίων επί των μεγεθύνσεων των αεροφωτογραφιών – ορθοφωτογραφιών εξαρτάται από την πολυπλοκότητα κάθε υπόθεσης. Σε κάθε περίπτωση, φροντίζουμε για την άμεση ολοκλήρωση των παραδοτέων έργων.

Σε ποιες περιπτώσεις είναι χρήσιμη η τεχνική έκθεση Φωτοερμηνείας;

Οι χρήσεις της τεχνικής έκθεσης Φωτοερμηνείας ποικίλουν. Ενδεικτικά αναφέρονται οι παρακάτω: α) Δικαστικές υποθέσεις, όπως αμφισβήτηση ιδιοκτησιών, καταπάτηση εκτάσεων, απόδειξη ύπαρξης ή μη δουλειών διόδου, β) Αντιρρήσεις Δασικών Χαρτών και Κτηματολόγιο, με σκοπό τη διαχρονική εξέταση του χαρακτήρα και της μορφής των ιδιοκτησιών, γ) Πολεοδομία, για τον προσδιορισμό του έτους κατασκευής κτισμάτων, δρόμων ή μονοπατιών και τις διαστάσεις αυτών.

 

Για περισσότερες πληροφορίες για τις χρήσεις/εφαρμογές της Φωτοερμηνείας, καθώς και για δείγματα της δουλειάς μας πατήστε εδώ.

Γιατί είναι σημαντική η γνώση Γεωπληροφορικής για τη σύνταξη της τεχνικής έκθεσης Φωτοερμηνείας;

Η εξειδίκευση στη Γεωπληροφορική είναι απαραίτητη για την ορθή γεωαναφορά (γεωγραφική προσαρμογή) των διαχρονικών αεροφωτογραφιών και ορθοφωτογραφιών,  την ακριβή τοποθέτηση της ιδιοκτησίας σας σε αυτές και την κατάλληλη οπτικοποίηση των φωτοερμηνευτικών ευρημάτων με δημιουργία χρήσιμων χαρτών υψηλής ποιότητας. Ειδικά στις περιπτώσεις που απαιτείται μεγάλη ακρίβεια για την ορθή τοποθέτηση μικρών εκτάσεων, όπως δουλειών διόδου, η ακριβής γεωαναφορά αποτελεί μια δύσκολη διαδικασία, λόγω της μικρής κλίμακας των ιστορικών αεροφωτογραφιών.

 

Η εξειδίκευσή μας στη Γεωπληροφορική και η πολυετής εμπειρία μας μάς καθιστά κατάλληλους Φωτοερμηνευτές για την άρτια φωτοερμηνευτική ανάλυση και σύνταξη τεχνικών εκθέσεων για να κερδίσετε την υπόθεσή σας.

Μπορώ να υποβάλλω αντίρρηση κατά των Δασικών Χαρτών χωρίς Φωτοερμηνεία;

Η υποβολή της αντίρρησης αποτελεί το πρώτο βήμα για τη διεκδίκηση της περιουσίας σας. Ωστόσο, συνιστούμε να επιλέγετε, όπου είναι εφικτό, τη σύνταξη τεχνικής έκθεσης Φωτοερμηνείας ως αποδεικτικό στοιχείο για τη στήριξη της αντίρρησής σας. Η τεχνική έκθεση Φωτοερμηνείας μπορεί να υποβληθεί οποιοδήποτε χρονική στιγμή έως την εξέταση της αντίρρησής σας από τις Επιτροπές Εξέτασης Αντιρρήσεων.

Πόσο κοστίζει η τεχνική έκθεση Φωτοερμηνείας;

Για το κόστος της σύνταξης τεχνικής έκθεσης Φωτοερμηνείας μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ.

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Τι είναι ο Τεχνικός Σύμβουλος;

Τεχνικός σύμβουλος για τις αντιρρήσεις κατά των αναρτημένων Δασικών Χαρτών είναι ο ειδικός επιστήμονας με κατάρτιση στη Δασική Νομοθεσία, στη Φωτοερμηνευτική ανάλυση και στη Γεωπληροφορική. Σκοπός του Τεχνικού Συμβούλου είναι η επιστημονική υποστήριξη της υπόθεσής σας σε ζητήματα που άπτονται των δασικών αμφισβητήσεων.

 

Σας εξασφαλίζουμε την έγκυρη ενημέρωσή σας, τη σύνταξη των απαραίτητων εγγράφων (τεχνικές εκθέσεις Φωτοερμηνείας ή αιτιολογικές εκθέσεις) που συνοδεύουν και τεκμηριώνουν τις αντιρρήσεις σας, καθώς και την πλήρη στήριξη των υποθέσεών σας με παράσταση στις Επιτροπές Εξέτασης Αντιρρήσεων.

Τι ειδικότητα πρέπει να έχει ο Τεχνικός Σύμβουλος για τις αντιρρήσεις κατά των Δασικών Χαρτών;

Ο Τεχνικός Σύμβουλος που θα επιλέξετε πρέπει να έχει άριστη γνώση της Δασικής Νομοθεσίας, να μπορεί να πραγματοποιήσει στερεοσκοπική παρατήρηση και ανάλυση των αεροφωτογραφιών, για τον προσδιορισμό των φωτοερμηνευτικών ευρημάτων, και να γνωρίζει Συστήματα Γεωγραφικών Πληροφοριών, για την ορθή οπτικοποίηση των φωτοερμηνευτικών ευρημάτων. 

 

Σε κάθε περίπτωση, βάσει των επαγγελματικών δικαιωμάτων, τεχνικές εκθέσεις Φωτοερμηνείας για τη στήριξη των αντιρρήσεων Δασικών Χαρτών μπορούν να υπογράψουν Δασοπόνοι και Δασολόγοι.

Έχω ήδη τεχνική έκθεση Φωτοερμηνείας, μπορεί να με εκπροσωπήσει άλλος Τεχνικός Σύμβουλος;

Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι από τον Τεχνικό Σύμβουλο που έχει αναλάβει τη στήριξη της υπόθεσής σας, έχετε κάθε δικαίωμα εκπροσώπησης από άλλον Τεχνικό Σύμβουλο επιστήμονα, που θα εκτιμήσει, θα αναλύσει και θα αξιοποιήσει όλα τα διαθέσιμα στοιχεία. Στην περίπτωση που έχετε ήδη τεχνική έκθεση Φωτοερμηνείας, πραγματοποιούμε έλεγχο και αξιολόγηση της εγκυρότητάς της και σας κατευθύνουμε κατάλληλα.

Τι εμπειρία διαθέτετε;

Για το προφίλ του γραφείου μας και ένα σύντομο βιογραφικό μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ και εδώ.

Πως μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σας;

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας κλείνοντας ραντεβού στη σύγχρονη διαδικτυακή πλατφόρμα μας.

ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ;

Στείλτε μας την ερώτησή σας και θα σας απαντήσουμε άμεσα!

Συχνές ερωτήσεις απαντήσεις δασοτεχνικό γραφείο GEOFOREST
Leave this field blank